Kančí a la Stroganoff
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Havas
před sedmi roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 18 041×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kančí a la Stroganoff ingredience:
3 lžíce olivového oleje
1 střední červená cibule, nadrobno pokrájená
1 stroužek česneku
300 g kančí pečeně nebo panenky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžičky mleté sladké papriky
250 g směsi pevných lesních hub
svazek hladkolisté petrželky, stonky a lístky zvlášť
1 lžíce másla
2 lžíce brandy
½ kostky Masoxu Vitana
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
150 ml crème fraîche nebo zakysané smetany
4–6 malých nakládaných okurčiček
Kančí a la Stroganoff postup:
Na středním plameni rozehřejeme pánev a nalijeme na ni 2 lžíce olivového oleje. Vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na tenké plátky. Mícháme asi 8 minut, dokud cibule a česnek nezměknou a nezezlátnou. Sejmeme z ohně, děrovanou sběračkou vybereme zeleninu a odložíme ji stranou.Maso osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a vše dobře promícháme. Vrátíme pánev na oheň, zvýšíme plamen a přilijeme lžíci oleje. Vložíme maso a opékáme dozlatova. Pak přidáme očištěné, na malé kousky pokrájené houby, Masox a petrželkové stonky. Mícháme dalších pár minut, pak vsypeme opečenou cibuli s česnekem, přidáme máslo, přilijeme brandy a promícháme. Zahříváme ještě 1–2 minuty a poté vmícháme citronovou kůru a většinu crème fraîche. Asi minutu vaříme, pak případně dosolíme.
Podáváme s pečenými plátky brambor, ozdobenými zbylým crème fraîche, petrželkou a plátky nakládaných okurčiček.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Kančí a la Stroganoff"
Zkuste také
Reklama