Sýr s bílou plísní v bůčkovém kabátku na grilu
Zařazeno v kategorii: Recepty - Grilování
Autor: Otta
před čtyřmi roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 924×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Sýr s bílou plísní v bůčkovém kabátku na grilu ingredience:
4 ks sýra s bílou plísní
8 plátků Váhalovy slaniny nebo Chilli boku Váhala nakrájeného na plátky
Lžíce oleje
Bylinky dle preferencí (tymián, bazalka, oregano)
Alobal
Přírodní provázek
Sýr s bílou plísní v bůčkovém kabátku na grilu postup:
Sýr rozřízneme na polovinu. Olej smícháme s nasekanými bylinkami, potřeme sýr zvenku i zevnitř, a necháme chvíli marinovat. Pokud máme dostatek času, necháme odležet 24 h. Následně každý marinovaný sýr zabalíme do plátků Váhalovy slaniny nebo Chilli boku Váhala a převážeme přírodním provázkem. Opět zabalíme, tentokrát do dvou vrstev alobalu a grilujeme na mírném ohni 10 min po každé straně. Po deseti minutách sundáme sýr z grilu a podáváme s bagetou a čerstvou zeleninou.TIP: Váhalova Slanina
Váhalova slanina je vyrobená z libových kousků bůčku, bez kůže a chrupavek, na povrchu je dozlatova zauzená. Získala také prestižní ocenění ZLATÁ SALIMA 2006. Je nejprodávanějším výrobkem firmy Váhala. Slanina neobsahuje lepek a je tedy vhodná pro celiaky.
NOVINKA: Chilli bok Váhala
Představujeme vám novinku - Chilli bok Váhala, je vyroben z vybraných kusů vepřového boku. Obsah vepřového masa činí minimálně 85 %. Jedná se o lahodný produkt, který je na povrchu posypán chilli kořením, jež dodává výrobku znamenitou a lehce pikantní chuť. Chilli bok vás svou plnou masovou a pikantní chutí snadno přesvědčí o své výjimečnosti. Výrobek je bezlepkový, vhodný také pro celiaky.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Sýr s bílou plísní v bůčkovém kabátku na grilu"
Zkuste také
Reklama