Rady a tipy
Rady a tipy pro kuchaře i kuchařky
Jak to ti ostatní dělají, že jim v kuchyni jde vše od ruky a bez katastrof? Máme pro vás pár důležitých rad a tipů. ... Pokračovat »
Variace nudlového těsta
Nabídka hotových těstovin se na našem trhu stále rozšiřuje, přesto není nad domácí nudle, které lze snadno připravit. ... Pokračovat »
Tajemství omelet
Příprava omelety patří mezi jednoduché recepty, ovšem ne vždy se nám povedou tak, jak bychom chtěli. Máme pro vás několik rad, jak vylepšit omeletové těsto. ... Pokračovat »
Zelenina v podzimní kuchyni: brokolicový krém
Nevíte, co si dát k večeři? Chtěli byste něco lehkého, a přitom se dobře zasytili a pochutnali si? Udělejte si jednoduchou zeleninovou polévku. ... Pokračovat »
Je vám zima? Dejte si zázvor
Je vám zima? Možná už jste zjistili, že jenom teplá bunda to nespraví. Pokud je člověk promrzlý, jak se říká „až na kost“, musí se zahřát také zevnitř. Jak to udělat? ... Pokračovat »
Základní postupy sterilování
Jednoduchým sterilováním při teplotě 85 – 100 stupňů C se zničí mikroorganismy a ovoce, zelenina nebo houby si zachovají svou chuť, vůni i barvu. ... Pokračovat »
Nakládané ovoce
Čerstvé ovoce se dá velice dobře nakládat do vysokoprocentního alkoholu. Obě složky z toho mají užitek. ... Pokračovat »
Bramborové těsto
Knedlíky z bramborového těsta patří k tradičním přílohám české kuchyně. Připravují se mnoha způsoby. ... Pokračovat »
Vaření syrové šunky
Také patříte mezi milovníky šunky a chtěli byste si ji uvařit sami doma? Poradíme vám jak na to. ... Pokračovat »
Nákup drůbežího masa
Drůbež se nejčastěji prodává zmrazená nebo jen chlazená. V některých obchodech dostaneme také balenou drůbež, která je již kuchyňsky upravená. ... Pokračovat »
Jak poznáme kvalitní meloun?
Melouny jsou osvěžující, šťavnaté, velmi chutné a aromatické plody. Chutnají svěže a zvláště dobré jsou jako předkrm s plátky sušené šunky nebo jako součást ovocných salátů. ... Pokračovat »
Pečení chleba
Abychom upekli dobrý chléb, potřebujeme ruce, trpělivost, pec a několik základních přísad. ... Pokračovat »
Tažené závinové těsto
I vaše babička v neděli dala na stůl bílý ubrus a na něm s mistrovskou zručností vytáhla těsto, které zakrylo celý stůl, těsto, přes které bylo vidět? Poté co ho naplnila jablky, ... Pokračovat »
Tajemství dobrého džemu
Když se doma vaří džem, celým bytem prostoupí sladká vůně ovoce a všichni chodí ochutnávat tu dobrotu. A tak je už i samotné vaření džemu vlastně zážitkem. ... Pokračovat »
Náplně do pečených brambor
Brambory pečené ve slupce a podávané jen s máslem a se solí sice patří k všeobecně oblíbeným pokrmům, ale některé z náplní jistě stojí za vyzkoušení. ... Pokračovat »
Živáňská pečeně
Živaňská pečeně se připravuje v přírodě. Je to doslova obřad. Kořenící směs bývá často tajemstvím hostitele, který si ji sám připravuje z různých druhů koření a sušených bylinek. ... Pokračovat »
Vařené a dušené brambory
Oloupané brambory zbytečně nekrájíme na příliš malé kousky, protože tak se z nich vyluhuje víc vitaminů a minerálů. ... Pokračovat »
Tepelná úprava mořských plodů
Připravujeme-li konzervované plody moře, musíme je po scezení propláchnout studenou vodou a nechat okapat. ... Pokračovat »
Jak správně vyšlehat smetanu
Určitě se vám už stalo, že při šlehání smetany netrpělivě sledujete čas a přitom se nic neděje. Poradíme vám, jak zajistit podmínky pro správně vyšlehanou smetanu. ... Pokračovat »
Bramboráky různých chutí
Rádi byste klasické bramboráky obměnili a nevíte jak na to? Zde je pár tipů, aby i vaše bramboráky dostaly tu pravou chuť. ... Pokračovat »