Vepřové medailonky ve slanině
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 14 102×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřové medailonky ve slanině ingredience:
750g panenské pečeně, 2 lžičky hořčice, 2 lžičky kečupu, 2 lžičky strouhanky, sůl, pepř, sladká paprika, majoránka, 120g slaniny (8 plátků), 40g rostlinného tuku
Vepřové medailonky ve slanině postup:
Panenku zbavíme blan a zbytků tuku, opláchneme, osušíme a nakrájíme na 16 kousků.Hořčici, kečup, strouhanku smícháme a ochutíme solí, pepřem, paprikou a majoránkou. Plátky masa touto směsí potřeme po jedné straně. Vždy 2 plátky spojíme potřenou stranou k sobě. Slaninu rozkrájíme na 8 plátků, maso do ní zabalíme a slaninu připíchneme párátkem.
Tuk rozehřejeme, maso z obou stran na něm opečeme a často přeléváme výpekem, aby zůstalo šťavnaté. Doba tepelné úpravy asi 12 minut.
Do výpeku pro lepší chuť můžeme přidat několik snítek tymiánu.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Vepřové medailonky ve slanině"
Zkuste také
Reklama