Dnes je Čtvrtek 28.3.2024 a svátek má Soňa | V databázi máme 4 808 receptů


Vepřové medailonky ve slanině

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Vepřové medailonky ve slanině ingredience:

750g panenské pečeně, 2 lžičky hořčice, 2 lžičky kečupu, 2 lžičky strouhanky, sůl, pepř, sladká paprika, majoránka, 120g slaniny (8 plátků), 40g rostlinného tuku

Vepřové medailonky ve slanině postup:

Panenku zbavíme blan a zbytků tuku, opláchneme, osušíme a nakrájíme na 16 kousků.
Hořčici, kečup, strouhanku smícháme a ochutíme solí, pepřem, paprikou a majoránkou. Plátky masa touto směsí potřeme po jedné straně. Vždy 2 plátky spojíme potřenou stranou k sobě. Slaninu rozkrájíme na 8 plátků, maso do ní zabalíme a slaninu připíchneme párátkem.
Tuk rozehřejeme, maso z obou stran na něm opečeme a často přeléváme výpekem, aby zůstalo šťavnaté. Doba tepelné úpravy asi 12 minut.
Do výpeku pro lepší chuť můžeme přidat několik snítek tymiánu.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Vepřové medailonky ve slanině"

Stav hlasování: 2.8/5 (91 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Vepřové medailonky ve slanině ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Vepřové maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci