Vepřová plec na muškáu
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Eliška
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 15 577×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřová plec na muškáu ingredience:
0,5 kg plece,
0,5 kg syrové brokolice,
2 velké mrkve,
1 velká cibule,
půl lžičky mletého muškátového květu,
půl lžičky mletého muškátového oříšku,
1 lžička mleté uzené papriky,
půl lžičky mletého černého pepře,
sůl,
2 lžíce másla,
hladká mouka na jíšku,
olej,
vývar na podlití,
zakysaná smetana
Vepřová plec na muškáu postup:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme, aby se maso zatáhlo.Dusíme pod pokličkou a podléváme vývarem. V polovině dušení přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, muškátový oříšek a mletou papriku. Dále dusíme a podléváme.
Ke konci dušení přidáme brokolici, rozdělenou na růžičky, cibuli nakrájenou na kolečka a muškátový květ. Necháme chvíli podusit, aby brokolice změkla (nesmí se rozvařit) a pak zahustíme jíškou z másla a mouky.
Na talíři dáme na omáčku kopeček zakysané smetany.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vepřová plec na muškáu"
Zkuste také
Reklama