Dnes je Neděle 20.9.2020 a svátek má Oleg | V databázi máme 4 789 receptů


Svíčková na smetaně

Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Monča

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Svíčková na smetaně ingredience:

Maso na svíčkovou (asi 1 kg), 1 menší celer, 2 mrkve, 4 petržele, 5 kuliček jalovce, 5 kuliček nového koření, 15 kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, lžíce tymiánu, 0,5 dl octa, sůl, olej, 250 ml smetany, hladká mouka

Svíčková na smetaně postup:

Zeleninu nahrubo nastrouháme. Všechno koření zalijeme asi 1,5 litrem vařící vody, přidáme ocet a lžičku soli. Na dně jiného hrnce rozehřejeme trochu oleje a na něm osmahneme ze všech stran maso (nepíchat do něj, obracíme vařečkami!). Opečené maso z hrnce vyndáme a na tom samém oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu (asi 3 minuty). Poté do hrnce vrátíme maso, zalijeme vše připraveným lákem, promícháme a vaříme doměkka. Až je maso uvařené, vyndáme je a obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem (kdo nemá, použije klasický mixér). Omáčku přecedíme, podle potřeby zahustíme hladkou moukou (asi 1 lžíce) rozmíchanou ve smetaně a dochutíme solí, případně octem.
Pokud použijeme k vaření masa tlakový hrnec (výrazně zkrátí dobu vaření), vody na lák dáme podstatně méně (asi polovinu).

Fotografie

Ohodnoťte recept "Svíčková na smetaně"

Stav hlasování: 3.1/5 (160 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 24 komentářů

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Omáčky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci