Guláš s masovými knedlíčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Martin
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 18 633×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Guláš s masovými knedlíčky ingredience:
Ingredience (na 4 porce):
500 g mletého masa
2 vejce
150 g strouhanky
1 velká nebo 2 střední cibule (170 – 200 g)
2 stroužky česneku
2 kostky Knorr Hovězí bujón
1 1 polévkové lžíce mleté papriky
1 kalifornské papriky
Jíška (např. 2 – 3 polévkové lžíce Knorr Hotová jíška tmavá)
těstoviny farfalle (motýlci - mašličky)
Guláš s masovými knedlíčky postup:
Jednu bujónovou kostku rozpustíme v 50 ml horké vody a přilijeme do mletého masa. Přidáme polovinu najemno nakrájené cibule, 2 vejce, 1 polévkové lžíce mleté papriky a strouhanku. Dobře promícháme a ponecháme stranou.Usmažíme druhou polovinu najemno nakrájené cibule. Přihodíme nakrájenou kalifornskou papriku a rozdrcený česnek a pomalu smažíme 2 – 3 minuty. Sejmeme z plotny a dochutíme zbytkem mleté papriky, poté vrátíme zpět na plotnu a zalijeme 400 ml vody. Přivedeme k varu.
Z masové směsi vytvarujeme kuličky (zhruba 8 kusů). Pomalu je vložíme do vařícího gulášového základu a dochutíme zbývající bujónovou kostkou. Pomalu vaříme pod pokličkou 30 – 35 minut. Těsně před dokončením vyjmeme masové kuličky, polévku zahustíme 3 polévkovými lžícemi tmavé jíšky Knorr a povaříme další 2 minuty. Je-li třeba, přilijeme trochu vody. Podáváme s těstovinami farfalle.
Tip: Pokud smažíte pokrm s mletou paprikou, je lepší ho po krátké době sundat z plotny, aby se mletá paprika nespálila a nezhořkla.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Guláš s masovými knedlíčky"
Zkuste také
Reklama