Pivní chleba
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 45 215×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pivní chleba ingredience:
30g medu, 50ml vody, 500g hladké mouky, 500g hrubé mouky, 30g soli, 20g sušeného droždí, 1 láhev piva
Pivní chleba postup:
vodu mírně ohřejeme a rozpustíme v ní med, smíchejte mouku s droždím a špetkou soli, přilijte rozpuštěný med, pivo, pomalu přilévat, promíchejte a řádně vyhněťte, lze i v pekárně. vykynout alespoň 40min, já nechávám hodinu, musí zdvojnásobit objem, pak důkladně prohnětu a stlačuju , pak rozdělte na 7 nebo 8 částí, udělejte bochánky a naskládejte do dortové formy, teflonová se nemusí vysypávat, pak necháme ještě vykynout a posypeme trochu moukou, pečeme na 220 stupňůFotografie
Ohodnoťte recept "Pivní chleba"
Zkuste také
Reklama