Domácí kmínový chléb
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Sandra_HPR
před šesti roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 16 215×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí kmínový chléb ingredience:
1 kg hladké mouky, 6 dl vlažné vody, 2 lžičky soli, 2 lžíce kmínu Vitana, 1 kostka droždí 42 g, 2 lžíce oleje, 1 kostka cukru, vejce na potření, kmín na posypání
Domácí kmínový chléb postup:
Do vlažné vody dejte kostku cukru, rozdrolte droždí a nechte ho nakynout. Do mísy nasypte mouku, sůl, kmín a promíchejte. Přidejte olej a kvásek z vody a droždí.Vypracujte hladké těsto, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 45 minut. Plech vymastěte sádlem, na něj položte bochánek z vykynutého těsta a nechte přikrytý utěrkou opět kynout asi 30 minut.
Předehřejte troubu na 225 °C, bochánek na povrchu třikrát nařízněte ostrým nožem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem, dejte péct do spodní části trouby na 15 minut, potom teplotu snižte na 200 °C a dopečte 25 minut.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Domácí kmínový chléb"
Zkuste také
Reklama