Dnes je Sobota 21.12.2024 a svátek má Natálie | V databázi máme 4 808 receptů


Králík z Francie

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Enny

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Králík z Francie ingredience:

1 králík,3 cibule,slanina,ocet,5 bobkových listů,pepř,tymián,máslo asi 10dkg,lžíce švestkových povidel.

Králík z Francie postup:

Králíka naporcujeme,protáhneme slaninou,osolíme,opepříme a posypeme pomnutým tymiánem/ne mnoho,velké množství je hořké/.
Do kastrolu ,nejlépe železňák,opečeme trochu nakrájené slaniny,pak přidáme máslo,bobkové listy,tři nakrájené cibule a necháme zesklovatět.Dáme porce králíka a opečeme z jedné strany,otočíme a lžicí pokropíme octem ,tak i z druhé strany.Opečené zalijeme vodou,přidáme lžíci povidel a chvíli dusíme.Pak přendáme do trouby a pečeme.Při pečení občas porce obrátíme,dle potřeby podlejeme,až je maso měké a máme pěknou šťávičku.
Příloha brambory pečené ve skle,nebo hranolky a dobré červené víno.
Velmi voňavé a pikantní jídlo.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Králík z Francie"

Stav hlasování: 2.5/5 (238 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Králík z Francie ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Zvěřina

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci