Kachna na smetaně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Kuba
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 16 757×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kachna na smetaně ingredience:
1 kachna
2 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
ocet
nové koření
bobkový list
jalovec
celý pepř
citrónová kůra a šťáva
2 lžíce másla
špetka cukru
vývar
500 ml smetany
hladká mouka
hořčice
bílé víno
Kachna na smetaně postup:
Zeleninu nakrájíme a osmažíme na másle dorůžova. Lehce zakapeme octem, zalijeme asi 400ml vývaru, přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, bobkové listy, cukr a citrónovou kůru. Na takto připravený základ položíme dobře očištěnou kachnu a dusíme pod pokličkou doměkka. Hotovou kachnu vyndáme, nalijeme do šťávy smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku. Povaříme a ještě přidáme lžičku hořčice a šťávu z citrónu, propasírujeme a přimícháme pár kapek vína.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Kachna na smetaně"
Zkuste také
Reklama