Dnes je Neděle 22.12.2024 a svátek má Šimon | V databázi máme 4 808 receptů


Jaternicový prejt se zelím a bramborem

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Jaternicový prejt se zelím a bramborem ingredience:

500g jaternicového prejtu
2 cibule
trocha oleje
1 malá hlávka červeného zelí
sůl, pepř, ocet, cukr
500g brambor
kmín

Jaternicový prejt se zelím a bramborem postup:

Zelí nakrouháme. Na troše oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a přidáme zelí. Osolíme, ochutíme lehce octem a cukrem. Malinko podlijeme vodou a dusíme do měkka. Hotové zelí zahustíme jednou malou na jemno nastrouhanou bramborou.
Brambory oloupeme, dáme do hrnce, osolíme, přidáme kmín, vodu a vaříme do měkka.
Na troše oleji zpěníme druhou na jemno nasekanou cibuli. Prejt překrájíme na kostky a necháme na cibulce rozpustit.
Na talíř servírujeme brambory, zelí a prejt.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Jaternicový prejt se zelím a bramborem"

Stav hlasování: 2.9/5 (146 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Jaternicový prejt se zelím a bramborem ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Vepřové maso

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci