Jaternicový prejt se zelím a bramborem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 40 593×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jaternicový prejt se zelím a bramborem ingredience:
500g jaternicového prejtu
2 cibule
trocha oleje
1 malá hlávka červeného zelí
sůl, pepř, ocet, cukr
500g brambor
kmín
Jaternicový prejt se zelím a bramborem postup:
Zelí nakrouháme. Na troše oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a přidáme zelí. Osolíme, ochutíme lehce octem a cukrem. Malinko podlijeme vodou a dusíme do měkka. Hotové zelí zahustíme jednou malou na jemno nastrouhanou bramborou.Brambory oloupeme, dáme do hrnce, osolíme, přidáme kmín, vodu a vaříme do měkka.
Na troše oleji zpěníme druhou na jemno nasekanou cibuli. Prejt překrájíme na kostky a necháme na cibulce rozpustit.
Na talíř servírujeme brambory, zelí a prejt.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Jaternicový prejt se zelím a bramborem"
Zkuste také
Reklama