Znojemská omáčka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Omáčky
Autor: Martin
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 144 436×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Znojemská omáčka ingredience:
0,6 Kg libového vepřového, nebo hovězího masa
3 střední cibule
3 vajíčka
Plnotučná hořčice
5 středních kyselých okurek
Pepř, sůl, olej
Znojemská omáčka postup:
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme z obou stran. Z obou stran také posolíme, popepříme a potřeme důkladně hořčicí.Mezitím si můžeme dát vařit vejce natvrdo, oloupat a nakrájet na kostičky.
Cibulku najemno nakrájíme a osmažíme do zlatova na oleji nejlépe v hrnci s větším průměrem. Na cibulku poklademe plátky masa a zprudka osmahneme z obou stran. Poté podlijeme trochou vody a přikryté pokličkou dusíme na mírném stupni dokud maso nezměkne. Občas je nutné trochu promíchat a podlít. V průběhu dušení můžeme přidat polovinu najemno nakrájených kyselých okurek.
TIP: Lehké přichytávání ke dnu je žádoucí:) Z toho při podlití a zamíchání vzniká právě výborná omáčka. Nepřipálit!
Když je maso měké, dolijeme vodou, dochutíme solí, pepřem a zahustíme nejlépe tmavou jíškou. Poté přidáme nakrájená vejce a zbytek okurek.
Podáváme s vařenou, nebo dušenou rýží.
Dobrou chuť:)
Fotografie
Ohodnoťte recept "Znojemská omáčka"
Zkuste také
Reklama