Spaghetti al pomodoro
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Těstoviny
Autor: Angelis
před jedenácti roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 23 512×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Spaghetti al pomodoro ingredience:
- 5 velkých čerstvých rajčat
- 3 stroužky česneku
- 2dc bílého suchého vína
- 500g těstovin spaghetti
- sůl, pepř
- pár lístků bazalky (pouze na ozdobu)
- Parmazán (nebo sýr Gran Moravia)
- panenský olivový olej
Spaghetti al pomodoro postup:
■rajčata umyjte, odkrojte z rajčat stopku a na druhé straně na nich nakrojte lehce křížek (to aby se pak šlupka dobře sloupávala)■dejte rajčata vařit do vroucí vody (bez soli) na maximálně 30 sekund
■rajčata vyndejte, opláchněte studenou vodou a sloupněte slupku
■mezitím vezměte česnek, každý stroužek rozmáčkněte a dejte je smažit na pánev do olivového oleje (cca 10 lžic)
■rajčata nakrájejte na kostky a přihodťe je smažit na pánev
■rajčata potom osolte a opepřete
■přilejte do pánve bílé víno (je potřeba vše smažit na silném ohni, aby se víno dostatečně vypařilo)
■čas od času míchejte
■dejte vařit vodu na těstoviny (osolte jí – cca 1 hrst hrubé mořské soli)
■do vroucí vody dejte vařit těstoviny
■trošku vody z těstovin nalejte do omáčky v pánvi (cca 1dc)
■snižte oheň u omáčky
■až jsou těstoviny hotové, tak je zceďte a smíchejte v pánvi s omáčkou
■podávejte posypané parmazánem a sklenkou bílého vína
Fotografie
Ohodnoťte recept "Spaghetti al pomodoro"
Zkuste také
Reklama