Marinovaná pečená husí stehna
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: Kamila
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 15 804×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Marinovaná pečená husí stehna ingredience:
4 husí stehna, 4 zarovnané lžíce soli, 8 drcených bobulek jalovce, 2 bobkové listy, 1 cibule, 2 mrkve, 1 celý pórek, 1 nakyslé jablko, 250ml horké vody, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce studené vody, sůl, pepř
Marinovaná pečená husí stehna postup:
Stehna omyjeme a potřeme 4 lžícemi soli, jalovcem a bobkovými listy nalámanými na kousky. Dáme do mísy a 2 dny necháme odležet v chladu. Stehna po 2 dnech opláchneme, osušíme a vložíme do pekáčku. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme. Mrkev s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, očistíme a rozčtvrtíme. Čtvrtky cibule, jablka a kousky mrkve a pórku položíme okolo stehen, pekáč vložíme do trouby a jakmile začne vypečená šťáva hnědnout, podlijeme horkou vodou. Maso občas přeléváme vypečenou šťávou. Vyvařenou tekutinu postupně doplňujeme. Měkká stehna odstavíme na mísu a postavíme do tepla. Vypečenou šťávu procedíme sítem, mouku s vodou rozdvedláme a smísíme se šťávou a uvedeme do varu a asi 5 minut povaříme. Omáčku ochutíme solí a pepřem.Fotografie
Ohodnoťte recept "Marinovaná pečená husí stehna"
Zkuste také
Reklama