Domácí podmáslový pšenično-žitný chléb
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Martin
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 31 239×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí podmáslový pšenično-žitný chléb ingredience:
300 g hladké mouky
150 g žitné mouky
150 ml vlažné vody
100 ml vlažného Kysaného podmáslí Kunín
10 g sušeného droždí
½ lžičky cukru moučka
1 lžička soli
chlebové koření podle chuti (kmín, fenykl, anýz)
Domácí podmáslový pšenično-žitný chléb postup:
Všechny suroviny dobře promíchejte (nejlépe rukama), těsto posypte trochou hladké mouky, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě zhruba ½ hodiny kynout. Poté těsto znovu důkladně promíchejte, posypte trochou hladké mouky, zakryjte utěrkou a nechte kynout ještě alespoň 1 hodinu. Pak těsto znovu promíchejte, vytvarujte bochánek, položte ho na pečící papír na plech a nechte ho kynout ještě zhruba ½ hodiny. Před pečením těsto potřete vodou, podle chuti posypte kmínem a vložte ho do trouby vyhřáté na 200° C. Pečte 30 až 40 minut dozlatova. Hotový chleba znovu potřete vodou a nechte jej vychladnout na drátěné mřížce.Fotografie
Ohodnoťte recept "Domácí podmáslový pšenično-žitný chléb"
Zkuste také
Reklama