Cibulový chléb
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 531×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Cibulový chléb ingredience:
Suroviny na 3 pecny. Z jednoho pecnu nakrájíme 20 krajíčků
1 kg žitné mouky, 100 g chlebového kvásku (od pekaře, nebo vámi vyrobeného), 3/4 l vody, 20 g droždí, 2 čajové lžíce soli, 1/2 čajové lžíce čerstvě mletého pepře, na špičku nože mletý kardamom, 4 středně velké cibule, 2 polévkové lžíce másla, mouka na plech
Cibulový chléb postup:
Plech posypeme moukou. Polovinu mouky prosijeme do mísy, přidáme chlebový kvásek rozředěný vodou, rozdrobíme droždí, promícháme a přes noc necháme na teplém místě. Přidáme sůl, koření, druhou polovinu mouky a vypracujeme těsto. Mísíme tak dlouho, až se začnou tvořit bublinky.Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Polovinu nakrájené cibule osmahneme na másle a dohromady se syrovou cibulí zamícháme do těsta. Z těsta vytvarujeme 3 pecny dlouhé 35 cm a položíme na pomoučený plech. Přikryjeme a necháme 30 minut kynout. Troubu vyhřejeme na 200°. Pecny potřeme vodou a na povrchu několikrát šikmo nakrojíme. Pečeme 30 minut na spodní příčce trouby. Na začátku pečení nalijeme na dno trouby šálek vody.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Cibulový chléb"
Zkuste také
Reklama