Zapečený šmakoun
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Lenka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 17 901×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zapečený šmakoun ingredience:
1 balíček šmakoun
1 ks rajče
náplň:
1 - 2 lžic kečup
50 g eidam
podle chuti:
bazalka
sůl
podle potřeby:
1 - 2 ks jarní cibulka
Zapečený šmakoun postup:
Šmakouna rozkrojíme napůl, namažeme jednu stranou kečupem, okořeníme bazalkou a osolíme. Vložíme plátek eidamu nebo plátky hermelínu. Přiklopíme druhou polovinou šmakouna.Do zapékací mísy, kterou jsme vymazali olejem, dáme rajčata nakrájená na plátky. Položíme šmakouna a poházíme nakrájenou jarní cibulkou. Osolíme a okořeníme jakýmkoli dalším kořením. Šmakouna zapékáme v troubě při 180 °C asi 5 - 10 minut.
Zapečeného šmakouna podáváme s americkými brambory.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Zapečený šmakoun"
Zkuste také
Reklama