Zapečená kapusta
Zařazeno v kategorii: Recepty - Zelenina
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 19 610×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zapečená kapusta ingredience:
1 kg kapusty, 200 g rýže, 2 lžíce sádla, 200 g pečeného vepřového masa i se šťávou a tukem, 0,2 l smetany, 150 g uzeného masa nebo klobásy, strouhanka, pepř a sůl
Zapečená kapusta postup:
Kapustu očistíme, rozkrojíme na čtvrtky, vaříme 10 minut v osolené vodě a dáme ji na síto okapat. Rýži udusíme do poloměkka, vidličkou nakypříme a dáme trochu zchladnout. Sádlem vymastíme ohnivzdornou zapékací mísu, na dno rozložíme vrstvu kapustových listů, posypeme drobně nakrájeným masem, pokapeme lžící šťávy s tukem a lžící smetany. Na další vrstvu kapustových listů rozložíme rýži, opět pokapeme šťávou a smetanou. Vrstvy střídáme. Poslední musí být kapustové listy, posypané strouhankou a pokapané sádlem. Pečeme dozlatova, podáváme s chlebem.Fotografie
Ohodnoťte recept "Zapečená kapusta"
Zkuste také
Reklama