Vánoční zelňačka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Zeleninové polévky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 20 620×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vánoční zelňačka ingredience:
750g kysaného zelí, 150g vepřového masa, 150g hovězího masa, 1 pár pikantních klobás, 1 cibule, 1l vody, 4-5 zrnek pepře, 2-3 zrnka nového koření, 2 bobkové listy, 50g sušených hub, 2-3 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, cukr, pepř, pálivá mletá paprika, zakysaná smetana
Vánoční zelňačka postup:
Do hrnce dáme kysané zelí i s nálevem, vepřové i hovězí maso nakrájené na větší kousky, nakrájenou klobásu, celou cibuli a zalijeme studenou vodou. Přidáme koření, předem namočené houby a uvedeme do varu, snížíme teplotu a vaříme 2-3 hodiny téměř doměkka. Pak do zelňačky přidáme prolisovaný česnek, mouku rozmíchanou s rajčatovým protlakem a trochou vody a povaříme ještě nejméně 20 minut. Nakonec zelňačku podle potřeby ochutíme solí, cukrem, pepřem, sladkou i pálivou paprikou.Fotografie
Ohodnoťte recept "Vánoční zelňačka"
Zkuste také
Reklama