Oříškové podkůvky s jahodovým džemem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Vánoční cukroví
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 082×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Oříškové podkůvky s jahodovým džemem ingredience:
400 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 100 g strouhaných pražených lískových oříšků, 2 vejce, 250 g Hery, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, špetka tlučeného hřebíčku, kůra z poloviny menšího pomeranče.
Jahodový džem na slepení, rozpuštěná bílá čokoláda na polití a sekané pistáciové oříšky na ozdobení.
Oříškové podkůvky s jahodovým džemem postup:
Z uvedených surovin vypracujeme na válu těsto, zabalíme je do potravinářské fólie, uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Potom těsto rozválíme na sílu 2-3 mm, formičkou vykrájíme podkůvky a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Pečeme při 170°C po dobu 6-7 minut. Upečené zchladlé podkůvky po dvou slepíme jahodovým džemem, přelijeme rozpuštěnou bílou čokoládou a ozdobíme nadrobno nasekanými pistáciovými oříšky.Fotografie
Ohodnoťte recept "Oříškové podkůvky s jahodovým džemem"
Zkuste také
Reklama