Jogurtový dort s broskvemi potažený mandlovou hmotou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Zmrzlina
Autor: Kuchtík
před sedmi roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 15 087×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Jogurtový dort s broskvemi potažený mandlovou hmotou ingredience:
Jogurtová pěna
500 g bílého jogurtu
50g cukru moučka
20g vanilkového cukru Vitana
250g šlehačky
10g Jedlá želatina na slané i sladké Vitana
40ml vody na želatinu
Piškotový korpus
4 vejce
50g cukru krupice
70g hladké mouky
20g oleje
Jogurtový dort s broskvemi potažený mandlovou hmotou postup:
Jogurtová pěnaJogurt, cukr moučka a vanilkový cukr smícháme, přidáme rozpuštěnou nabobtnalou želatinu, promícháme a přidáme našlehanou šlehačku. Plníme do dortové formy vyložené světlým korpusem, na který poklademe nakrájené kompotované broskve, přikryjeme druhou částí korpusu a necháme vychladit. Potřeme marmeládou a potáhneme mandlovou hmotou a dozdobíme marcipánovými kvítky.
Piškotový korpus
Vejce a cukr šleháme do husté pěny pak zlehka přimícháme mouku a olej. Pečeme v dortové formě o průměru 25cm při 180stupních cca 25minut.
Po upečení a vychladnutí prokrojíme na půl.
Dohotovení
2x potahovací hmota s mandlovou příchutí
100g broskvové marmelády
250g kompotovaných broskví
Žluté potravinářské barvivo
Fotografie
Ohodnoťte recept "Jogurtový dort s broskvemi potažený mandlovou hmotou"
Zkuste také
Reklama