Alsaský salát se salámem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Saláty > Zeleninové saláty
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 743×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Alsaský salát se salámem ingredience:
2 vejce, 400g měkkého salámu, 1 cibule, 2 rajčata, 4 liusty hlávkového salátu, 3 lžíce bílého vinného octa, 3 lžíce oleje z vlašských ořechů, 1 lžička hořčice, sůl, pepř, 2 lžíce nasekané petržele
Alsaský salát se salámem postup:
Vejce vaříme natvrdo, uvařená je opláchneme pod studenou vodou a necháme vychladnout. Salám nakrájíme na kolečka. Listy salátu opláchneme a necháme okapat. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Z octa, oleje, hořčice, soli a pepře připravíme dressing. Listy salátu rozložíme na talíře. Vejce oloupeme a rozkrojíme na půlky, na každou porci dáme půlku vejce, potom naaranžujeme rajčata, nasekanou cibuli a plátky salámu. Salát zalijeme dressingem a posypeme nasekanou petrželí.Fotografie
Ohodnoťte recept "Alsaský salát se salámem"
Zkuste také
Reklama