Alsaské zelí s uzeninami
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Grilované maso
Autor: Pavlína
před pěti roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 459×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Alsaské zelí s uzeninami ingredience:
4 Farmářské klobásy Váhala
4 Grilovací klobásy Váhala
4 Špekáčky Váhala
Balení slaniny Váhala
cibuli
sádlo
kysané zelí
2 bobkové listy, hřebíčky, několik
kuliček jalovce, černého pepře a sůl
2 dcl suchého bílého vína
Alsaské zelí s uzeninami postup:
Na sádle opečeme silnější plátek slaniny tak, aby zesklovatěl, slaninu vyndáme natalířek a ve výpeku lehce osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli (cca 3 minuty), vmícháme
vymačkané kysané zelí, víno a koření. Přivedeme k varu, pod pokličkou dusíme do
poloměkka, nakonec dušení přidáme do zelí Farmářskou klobásu. Špekáčky podélně
rozpůlíme, z horní strany několikrát nařízneme a na pánvi na troše sádla propečeme
společně s Grilovací klobáskou. Do hotového zelí s klobásou přidáme špekáčky, Grilovací
klobásu a opečenou slaninu, lehce prohřejeme a podáváme.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Alsaské zelí s uzeninami"
Zkuste také
Reklama