Vajíčková tlačenka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 22 420×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vajíčková tlačenka ingredience:
150ml vařící vody, 1 sáček želatiny, 250ml studené vody, 100g měkkého salámu, 5 vajec, majonéza, 1 sklenička moravanky, sůl, pepř
Vajíčková tlačenka postup:
150ml vody přivedeme k varu a odstavíme. Želatinu vysypeme do vody a necháme rozpustit. Za stálého míchání přilijeme studenou vodu (používám lák z moravanky 250ml, tlačenka je pak chutnější). Tuto směs necháme trošičku zchladnout a pak do ni přimícháme na kostičky nakrájený salám, na kostičky pokrájená vejce a moravanku. Dochutíme solí, pepřem a majolkou. Tlačenku nalijeme do formy a dáme do lednice ztuhnout (nejlépe přes noc).Fotografie
Ohodnoťte recept "Vajíčková tlačenka"
Zkuste také
Reklama