Dnes je Pondělí 23.12.2024 a svátek má Vlasta | V databázi máme 4 808 receptů


Štrachanda

Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Lenka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Štrachanda ingredience:

300 g vařených brambor
20-30 g směsi sušených hub
2-3 lžíce smetany
1-2 vejce
60-80 g krupice nebo hrubé mouky
1 cibule
stroužky česneku
kmín
majoránka
zázvor
sůl
150 g škvarků nebo uzené maso
1 lžíce másla
strouhaná houska na vysypání

Štrachanda postup:

Sušené houby předem namočíme asi na 10-12 minut do směsi z vejce, smetany a krupice. Škvarky nebo uzené maso nasekáme a spolu s jemně nakrájenou cibulí lehce osmahneme. Přidáme sůl, česnek, kmín, majoránku a zázvor.
Pekáček vytřeme syrovým máslem a vysypeme strouhanou houskou. Po celé ploše pekáčku rozložíme na plátky nakrájenou polovinu vařených brambor. Přidáme směs osmažených škvarků a překryjeme zbytkem brambor. Zapečeme a poté přilijeme směs namočených hub. Zvolna dopečeme.

Příloha:

zeleninový salát

Fotografie

Ohodnoťte recept "Štrachanda"

Stav hlasování: 2.5/5 (93 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Štrachanda ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Recepty - Bezmasá jídla a sýry

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci