Posvícenské koláčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Dagmar
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 19 898×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Posvícenské koláčky ingredience:
600g hladké mouky
250ml mléka
1 kostka droždí
1 lžíce cukru
1 prášek do pečiva
100ml oleje
2 celá vejce
špetka soli
tvarohová náplň
maková náplň
mandle a rozinky na ozdobu
Posvícenské koláčky postup:
V troše vlažného mléka rozmícháme droždí s cukrem a lžící hladké mouky, necháme vykynout na teplém místě. Mouku s práškem do pečiva prosejeme na vál, přidáme vykynutý kvásek, olej, zbylé mléko, vejce a špetku soli. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě ještě asi 30 minut kynout.Po vykynutí rozdělíme těsto na malé dílky, vytvarujeme koláčky. Těsto prsty roztlačujeme směrem k okraji, vytvoříme tak vyšší okraje. Přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Koláčky naplníme libovolnou náplní, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme mandlí a rozinkami a dáme péct do vyhřáté trouby. Ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 30 minut.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Posvícenské koláčky"
Zkuste také
Reklama