Pikantní grilovaná kuřecí křidélka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Grilování
Autor: Martin
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 57 536×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pikantní grilovaná kuřecí křidélka ingredience:
1 kg kuřecích křidélek
4 stroužky česneku
3 lžíce medu
8 lžic sojové omáčky (tmavé)
špetka chilli koření
Sůl
Dip:
4 lžíce Majonézy Hellmann´s
2 lžíce zralého manga (vidličkou rozmačkaného)
1 lžíce šťávy z limety
Sůl, pepř
1 lžička šťávy ze zázvoru (cca 3 cm zázvoru oloupeme, najemno nastrouháme a rukou vymačkáme šťávu)
Snítka sekaného koriandru (není nutno)
Pikantní grilovaná kuřecí křidélka postup:
Všechny suroviny dobře smíchámeJak na to:
Do mísy dáme sojovou omáčku, prolisovaný česnek, med, chilli a sůl. Promícháme a do marinády vložíme křidélka. Důkladně zamícháme aby byla všechna křidélka obalená. Necháme marinovat, nejlépe přes noc. Ugrilujeme do měkka, tak aby kůže byla křupavá tmavě hnědé zkaramelizované barvy. Během pečení potíráme zbylou marinádou.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Pikantní grilovaná kuřecí křidélka"
Zkuste také
Reklama