domácí griotka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Nápoje > Domácí vína a kořalky
Autor: JOSEF FUKSA
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 35 586×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
domácí griotka ingredience:
2 kg višní
1,5 kg cukru
5 hřebíčků
2 rozpůlené zelené vlašsaké ořechy
1 lusk vanilky
1 větší kousek skořice
kousek puškvorcového kořene
1 l rumu
0,5 l konzumního lihu
domácí griotka postup:
Vyprané celé višně smísíme s cukrem,kořením,ořechy,puškvorcem a ve 4-litrové láhvi postavíme na teplé místo,Necháme za denního promíchání stát 6 týdnů.Po 6 týdnech uvolněnou štávu scedíme a smícháme s alkoholem,stočíme do lahví,dobře uzavřeme a uložíme v chladu,Čím je likér starší,tím je chutnější.Proslazené višně nevyhodíme a nevypeckované,uložíme ve sklenici na chladném místě.Používáme
je místo rozinek a vypeckujeme je až před pužitím.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "domácí griotka"
Zkuste také
Reklama