Bramborák s uzeným masem a česnekovou omáčkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Teplé předkrmy
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 306×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bramborák s uzeným masem a česnekovou omáčkou ingredience:
750 g brambor
350 g uzeného masa nebo šunky
1–2 vejce
300 g polohrubé mouky
150 ml mléka
200 g vepřového sádla
sůl
mletý pepř
kmín
4-6 stroužků česneku
majoránka
na česnekovou omáčku:
50 g hladké mouky
50 g másla
500 ml vývaru z kostí nebo vody
10 stroužků česneku
sůl
Bramborák s uzeným masem a česnekovou omáčkou postup:
Syrové brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nastrouháme na jemném struhadle. Poté z nich odstraníme přebytečnou vodu a přelijeme je ohřátým mlékem. Přidáme vejce, mouku, na kostičky nakrájené uzené maso nebo šunku, majoránku a prolisovaný česnek. Opepříme a osolíme. Vše dobře promícháme. V lívanečníku na rozpáleném sádle smažíme po obou stranách malé bramboráčky.Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání podléváme vývarem. Vzniklou hustou omáčku osolíme a přidáme do ní na silnější plátky nakrájený česnek. Pomalu vaříme ještě asi 15 minut.
Na jednu porci budete potřebovat pět až šest bramboráků, před podáváním přelitých česnekovou omáčkou.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Bramborák s uzeným masem a česnekovou omáčkou"
Zkuste také
Reklama