Tyrolský broskvový koláč
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: lucka
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 20 017×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Tyrolský broskvový koláč ingredience:
Těsto:
100g měkkého másla, 2 vejce, 100g cukru, špetka soli, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 250g hladké mouky
Kromě toho:
1 větší konzerva broskev, 2 lžíce cukru, 2 lžičky vanilkového cukru, 2 lžíce moučkového cukru
Tyrolský broskvový koláč postup:
Troubu rozehřejeme na 190C. Měkké máslo, vejce a cukr utřeme do pěny na hladký krém. Sůl, kypřící prášek a mouku smícháme a prosejeme do krému. Všechny přísady zpracujeme na hladké těsto (můžeme ho rozředit mlékem, pokud je příliš tuhé). Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou a 1/2 těsta do něj nalijeme a uhladíme. Dáme předehřát do trouby na 10 minut. Broskve rozčtvrtíme a smícháme se všemi cukry. Dno vyndáme z trouby a hustě ho obložíme broskvemi. Zalijeme zbylým těstem a pečeme dalších 40 minut dozlatova.Fotografie
Ohodnoťte recept "Tyrolský broskvový koláč"
Zkuste také
Reklama