Dnes je Čtvrtek 26.12.2024, 2. svátek vánoční, a svátek má Štěpán | V databázi máme 4 808 receptů


Tyrolský broskvový koláč

Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Tyrolský broskvový koláč ingredience:

Těsto:
100g měkkého másla, 2 vejce, 100g cukru, špetka soli, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 250g hladké mouky

Kromě toho:
1 větší konzerva broskev, 2 lžíce cukru, 2 lžičky vanilkového cukru, 2 lžíce moučkového cukru

Tyrolský broskvový koláč postup:

Troubu rozehřejeme na 190C. Měkké máslo, vejce a cukr utřeme do pěny na hladký krém. Sůl, kypřící prášek a mouku smícháme a prosejeme do krému. Všechny přísady zpracujeme na hladké těsto (můžeme ho rozředit mlékem, pokud je příliš tuhé). Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou a 1/2 těsta do něj nalijeme a uhladíme. Dáme předehřát do trouby na 10 minut. Broskve rozčtvrtíme a smícháme se všemi cukry. Dno vyndáme z trouby a hustě ho obložíme broskvemi. Zalijeme zbylým těstem a pečeme dalších 40 minut dozlatova.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Tyrolský broskvový koláč"

Stav hlasování: 2.9/5 (121 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 1 komentář

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Koláče, buchty, bábovky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci