Dnes je Neděle 22.12.2024 a svátek má Šimon | V databázi máme 4 808 receptů


Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)

  • Zapečené vepřové maso s nivou

    Vepřové maso → Brambory a maso si nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekaný česnek, rozdrobenou nivu a vše důkladně promícháme. Zapékací mísu vymažeme más ... Pokračovat »

  • Plněná vepřová kapsa

    Vepřové maso → Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehř ... Pokračovat »

  • Vepřové řízky v česnekovém těstíčku

    Vepřové maso → Ze suroviny na těstíčko vyšleháme hladkou směs. Řízky osolíme a lehce naklepeme. Připravené plátky narovnáme do těstíčka a necháme je v něm uležet. Pak plátky vyndáme a usmažíme po ... Pokračovat »

  • Kuřecí roláda

    Drůbež → Plát z obou stran osolíme a kůží položíme dolů. Na plát masa rozložíme kolečka šunkového salámu. Na pánvi si rozehřejeme máslo a na něm osmažíme nakrájené žampiony. Pak přidáme ve ... Pokračovat »

  • Kuře na cibuli

    Drůbež → Cibuli si nakrájíme na půl kolečka a navrstvíme do pekáče. Opepříme a zalijeme rajským protlakem. Na tuto směs klademe osolená a kmínem poprášená stehna. Lehce podlijeme vývarem a ... Pokračovat »

  • Pečená kachna

    Drůbež → Kachnu zvenku i zevnitř osolíme a pokmínujeme. Vložíme ji do pekáče, v předehřáté troubě nejprve zapečeme, potom podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévá ... Pokračovat »

  • Králík mnoha chutí

    Drůbež → Králíka naporcujeme, dobře osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Ze zbylých surovin připravíme marinádu, kterou polijeme porce králíka a necháme odležet do druhého dne v chladu. ... Pokračovat »

  • Králík na sladko

    Drůbež → Maso orestujeme po obou stranách v hlubší pánvi na oleji.Na tom samém oleji pak osmahneme cibuli, přidáme rajčata. Poté do pánve vrátíme maso, poprášíme jej kari a osolíme. Přidáme ... Pokračovat »

  • Kuřecí kousky na smetaně

    Drůbež → Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku. Pár minut před dokončením přidáme kečup, promícháme a zalijeme sm ... Pokračovat »

  • Plněné papriky mletým masem

    Mleté masa → Maso ochutíme solí, pepřem, hořčicí a spojíme vajíčkem. Paprikám odřízneme spodky a vyčistíme je, rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme. Na dno zapékací mísy rozložíme plátky ang ... Pokračovat »

  • Dušená játra

    Drůbež → Nakrájená játra opepříme a promícháme se sójovou omáčkou a kokosem. Na rozehřátém oleji osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme játra a zprudka po obou stranách ope ... Pokračovat »

  • Nadívané hovězí

    Hovězí maso → Maso lehce naklepeme,osolíme, opepříme. Na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené žampiony, na hrubo nastrouhanou mrkev a hrášek. Podusíme do měkka, osolíme a ... Pokračovat »

  • Dušené ledvinky

    Vepřové maso → Očištěné ledvinky nakrájíme na plátky a obalíme v mouce. Na rozehřátý olej přidáme nakrájený česnek, šalvěj a nakonec ledvinky. Prudce osmahneme, lehce podlijeme vodou a dusíme dom ... Pokračovat »

  • Mozeček na bylinkách

    Skopové, telecí a jiné maso → Mozečky asi na hodinu vložíme do studené vody s octem, propláchneme, očistíme od blan a krevních cévek, propláchneme a povaříme 10 min v osolené vodě spolu s nasekanými bylinkami. ... Pokračovat »

  • Vepřové maso na čínský způsob

    Vepřové maso → Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Ze sojové omáčky, šery, česneku, zázvoru, škrobové moučky vytvoříme směs, kterou přimícháme k masu. Přidáme kečup, šťávu z ananasu a chilli ... Pokračovat »

  • Králík pro labužníky

    Drůbež → Králíka rozčtvrtíme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny. Opečeme ho zprudka na másle, podlijeme vínem a dáme péct do předehřáté trouby. Podle potřeby podl ... Pokračovat »

  • Dušená srdce na žampionech

    Vepřové maso → Očištěná srdce nakrájíme na plátky, cibuli na jemno. Na pánvi rozehřejeme olej cibuli a plátky srdce opečeme. Osolíme, opepříme, podlijeme částí vývaru a pod pokličkou dusíme do po ... Pokračovat »

  • Blesková kuřecí směs

    Drůbež → Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Řízky si nakrájíme na nudličky. Na pánev nalijeme trochu oleje, na kterém zpěníme cibuli, přidáme kuřecí nudličky a zprudka orestujeme, ... Pokračovat »

  • Plněná panenka podle zahradnice

    Vepřové maso → Do panenky opatrně nařízneme kapsu. Z mletého uzeného masa, vejce, soli, pepře a bylinek umícháme jemnou náplň. Kapsu naplníme a doprostřed náplně dáme pár fazolek. Kapsu sešijeme, ... Pokračovat »

  • Srdcový guláš

    Hovězí maso → Srdce rozkrojíme, zbavíme blan a žilek, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Drobně pokrájené cibule osmahneme na tuku, vložíme na ni nakrájené srdce, poprášíme moukou, zprudka ... Pokračovat »

← Předchozí Následující →


Poslední přidané recepty

Pár rad a tipů

Newsletter



Nejoblíbenější recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku


    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci