Dnes je Neděle 22.12.2024 a svátek má Šimon | V databázi máme 4 808 receptů


Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené (celkem 901)

  • Drštky na paprice

    Skopové, telecí a jiné maso → Na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibulku, zaprášíme hl. moukou a osmahneme, přidáme mletou papriku a ihned zalijeme hovězím vývarem. Důkladné povaříme, přidáme na tenk ... Pokračovat »

  • Nudle s hovězím masem

    Hovězí maso → Nudle nalámeme na kratší kusy, vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme v ní asi 5 minut. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibulku nakrájíme na kolečka, maso na nudl ... Pokračovat »

  • Mňamkové vepřové masíčko

    Vepřové maso → Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji. Přidáme nakrájenou cibulku a opečeme. Maso zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vývarem. Rozmícháme a dusíme. A ... Pokračovat »

  • Bifteky z králíka

    Zvěřina → Maso ze hřbetů opatrně sejmeme, okrájíme na silnější plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme, proložíme plátky cibule a zakapeme olejem. Necháme v chladu uležet. Pak cibuli odstraním ... Pokračovat »

  • Roláda z kuřecích prsíček plněná artyčoky

    Drůbež → Postup přípravy: Roláda: Artyčoky očistěte, odkrojte vnější tuhé listy a vnitřní chmýří a měkké srdíčko nakrájejte na dílky. Osmahněte je na malém množství rozehřátého oleje spo ... Pokračovat »

  • Neapolské kotlety

    Vepřové maso → Na pánvi na oleji opečeme naklepané, osolené a opepřené kotlety. Dáme je stranou do mísy a udržujeme teplé. Potom přidáme do pánve máslo, nakrájenou cibuli, oloupaná nakrájená jabl ... Pokračovat »

  • Lasagne s mletým masem

    Mleté masa → Zapékací mísu vymažeme tukem. Na pánev nalijeme trochu oleje, na kterém zpěníme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, lehce zaprášíme papr ... Pokračovat »

  • Řízek s žampiony

    Vepřové maso → Kotletu si naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Pak ji vyndáme, nakrájíme cibuli a žampiony, mírně podusíme a uděláme si šťávu buď z mouky a vody, ... Pokračovat »

  • Pravý biftek

    Hovězí maso → Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky 4 cm, mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme. Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji ... Pokračovat »

  • Pikantní řízečky

    Drůbež → Kuřecí prsa opláchneme, osoušíme, osolíme, opepříme. Z olivového oleje, utřených stroužků česneku a nasekané feferonky připravíme marinádu. Řízky necháme v chladu v marinádě odleže ... Pokračovat »

  • Pikantní sekaná

    Mleté masa → Masa umeleme, anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cibuli na jemno. V míse promícháme. Přidáme vejce, prolisované stroužky česneku. Kousky housky namočíme do mléka, nechám ... Pokračovat »

  • Falešná argentinská roláda

    Hovězí maso → Plát masa mírně naklepeme,osolíme, opepříme, posypeme argentinským kořením, potřeme hořčicí, položíme plátek sýra, slaninu, cibuli nakrájenou na kolečka, papriku a navrch opět plát ... Pokračovat »

  • Nádivka z mletého masa s tymiánem

    Mleté masa → V míse smícháme mleté maso,na drobno nakrájenou cibuli, koření, vejce a v mléce namočené rohlíky. Pokud je hmota moc řídká, dohustíme strouhankou. Menší zapékací mísu vymažeme más ... Pokračovat »

  • Pečená kuřecí stehýnka

    Drůbež → Porce kuřete osolíme, okořeníme a zprudka opečeme na oleji. Pak ho podlijeme vroucí vodou a přidáme česnek. Dáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme do měkka. ... Pokračovat »

  • Pikantní kuřecí paličky

    Drůbež → Kuřecí paličky opláchneme a osušíme. Ze surovin na marinádu umícháme hladkou směs, do které paličky namočíme. Marinujeme asi 3 hodiny. Pak paličky vyjmeme, přendáme do zapékací mís ... Pokračovat »

  • Masová hnízdečka

    Hovězí maso → Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a z každé strany zprudka opečeme na oleji. Pak na každý plátek masa rozklepneme vejce a na mírném ohni necháme dojít. Ke konci va ... Pokračovat »

  • Kuřecí prsa podle labužníka

    Drůbež → Kuřecí maso omyjeme, osoušíme, rozřízneme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa dáme plátek ementálu a chřes. Maso přeložíme, spíchneme párátkem. Do pánve dáme rozehřát olej s ... Pokračovat »

  • Guláš podle Martina

    Hovězí maso → Maso nakrájíme na stejné kousky, cibuli nakrájíme na větší kostky. Na troše oleje osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme maso a grilovací koření. Necháme na prudkém ohni ... Pokračovat »

  • Hospodský guláš

    Vepřové maso → Na oleji zpěníme na jemno nakrájené cibule, přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme.Osolíme, opepříme, přidáme kmín, mletou papriku a rajčatový protlak. Přilijeme vodu a dusí ... Pokračovat »

  • Bažant na jablkách

    Zvěřina → Bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na másle, lehce podlijeme vodou, plamen ztlumíme a dusíme do měkka. Ve 3/4 dušení k bažantu přidáme na plátky na ... Pokračovat »

← Předchozí Následující →


Poslední přidané recepty

Pár rad a tipů

Newsletter



Nejoblíbenější recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku


    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci