Dnes je Čtvrtek 28.3.2024 a svátek má Soňa | V databázi máme 4 808 receptů


5 tipů, jak zhubnout břicho

Bříško patří mezi problémové partie, mnohé z nás trápí nepěkné tukové polštářky kolem něj, kterých se prostě nedá zbavit. Opravdu nedá? Nebo na to jen jdeme špatně a když budeme znát správnou cestu, dojdeme k vysněnému cíli?

Bříško nejde hubnout samostatně

Přesně tak. Bříško je sice jedna z nejproblémovějších partií, i ta se ale dá formovat a zhubnout. Jen prostě musíte vědět, jak na to. Velká chyba, které se všichni dopouštíte je to, že si myslíme, že stačí cvičit sklapovačky a další cviky na břicho. Jenže tak snadné to není. Jak zhubnout břicho doopravdy?

Kdo chce zhubnout bříško a mít ho krásné, pevné, ploché a třeba i vyrýsované, ten na to musí jít komplexně a snažit se zhubnout celkově.

Tip číslo jedna: Nastartujte metabolismus

Rychlý a dobře fungující metabolismus je základ, bez toho se zhubnout prostě nedá. Jak taky, když nebudete dostatečně a správně pálit kalorie? Naštěstí se metabolismus dá zrychlit, a to díky dobře vybraným potravinám. Jaké to zvládnout levou zadní?

  • Kysané zelí, které navíc pročistí střeva.
  • Chilli, které v sobě ukrývá kapsaicin, který metabolismus nejen zrychlí, ale také jej nutí rychle spalovat přijaté kalorie.
  • Pomoci může překvapivě i lžička medu před usnutím.
  • Ráno podpoříte správné fungování metabolismu vypitím sklenice vody s citronem.
  • Skvělá je i skořice, která navíc krásně voní. Ale pozor, stačí ji opravdu maličko.

Tip číslo dva: Dodržujte pitný režim

Hubnutí jde ruku v ruce s pohybem, to je známé. Víte ale, že nejde bez správného pitného režimu? Sklenice vody napomůže fungování metabolismu, navíc dokáže zasytit a zaplnit žaludek, takže toho pak tolik nesníte. Dejte ale přednost čisté vodě, neslazeným minerálkám a čajům. Džusům, slazeným minerálkám a alkoholu dejte sbohem.

Vložit obrázek Pitný režim

Tip číslo tři: Nezanedbávejte spánek

Ano, i spánek má vliv na to, jestli se vám bude dařit hubnout, nebo ne. Jde dokonce o nejvíce podceňovaný faktor hubnutí a zdravého životního stylu vůbec. Každý den tak uléhejte do postele zhruba ve stejnou dobu, přibližně ve stejný čas i vstávejte. Spěte dostatečně dlouho a dejte si pozor, aby vás nic nevyrušovalo a neprobouzelo. Takže žádná televize nebo mobil v ložnici.

Tip číslo čtyři: Cvičte komplexně

Jak už jsme zmínili, pohyb k hubnutí patří. Cvičit ale jen cviky na břicho? To vám nepomůže. Dejte přednost cvikům zaměřeným na velké svalové partie a těm, které zaktivují celé tělo. Zkuste dřepy, výpady, strečink, kardio cvičení atd.

Tip číslo pět: Hlídejte si, co jíte

Jedno z nejdůležitějších pravidel pro hubnutí je zdravá strava. Zapomeňte na sladkosti a polotovary, hlídejte si, kolik přijímáte sacharidů. Možná vás překvapí, že jich ve stravě najdeme opravdu hodně. Když se vám jejich přísun podaří minimalizovat, uvidíte, že začnete hubnout. A čím je nahradit? No přece proteiny.

Ohodnoťte článek "5 tipů, jak zhubnout břicho"

Stav hlasování: 1.8/5 (84 hlasů celkem)

Reklama

Komentáře k článku

K tomuto článku je celkem Komentáře zakázány

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Přidávání komentářů bylo zakázáno.

Vstupte do diskuse k článku 5 tipů, jak zhubnout břicho ...


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci