Recepty - Přílohy (celkem 178)
Smažené bramborové hranolky
Brambory → Pekáč necháme v horké troubě zahřát. Potom ho vymastíme tukem a rozprostřeme na něj hranolky. Vložíme do trouby, občas promícháme. Smažíme dozlatova, po osmažení je osolíme. ... Pokračovat »
Pečené brambory s cibulí a slaninou
Brambory → Brambory ve slupce důkladně omyjeme, nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a promícháme s bramborama. Slaninu pokrájíme na malé kostičky a smícháme s brambora ... Pokračovat »
Bramborový salát vídeňský
Brambory → Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do hluboké mísy, osolíme, opepříme, přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka a papriku očištěnou a nakrájenou na ... Pokračovat »
Chlupaté knedlíky
Knedlíky → Vařené i syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme je s moukou, vejcem a sekanou petrželkou kudrnkou, osolíme a důkladně zamícháme v kompaktní těsto. Část těsta si ... Pokračovat »
Chlupaté knedlíky
Knedlíky → Syrové brambory nastrouháme, necháme odstát a část vody z nich slejeme. Do brambor vmícháme sůl, vejce a mouku. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v horké vodě knedlíky a vkládáme ... Pokračovat »
Pečené brambory plněné slaninou a sýrem
Brambory → Brambory ve slupce upečeme v troubě doměkka. Necháme je trochu vychladnout a pak z nich podélně odkrojíme vršky a dužinu vydlabeme. Vnitřek osolíme a opepříme. Na kostičky nakrájen ... Pokračovat »
Jemný houskový knedlík
Knedlíky → Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a dobře rozšlehám ... Pokračovat »
Smetanové brambory
Brambory → Předem si rozpáůíme troubu na 200st. Brambory omyjeme (starší před tím oloupeme) a nakrájíme na libovolnou velikost - kolečka, kousky. Vložíme do pekáče, nebo zapékací mísy, ... Pokračovat »
Dušená rýže
Rýže → V kastrolu rozehřejeme máslo, vložíme na ně rozkrájenou cibuli a necháme ji krátce zpěnit. Pak přidáme dobře opranou a okapanou rýži a krátce ji opražíme. Zalijeme ji odměřenou vař ... Pokračovat »
Dušená rýže (v mikrovlnce)
Rýže → Rýži přebereme a propláchneme horkou vodou. Cibuli oloupeme a zapíchneme do ní hřebíčky. Rýži zalijeme vodou, přidáme olej, osolíme a doprostřed vložíme cibuli. Dusíme přikryté ... Pokračovat »
Vídeňský knedlík
Knedlíky → Housky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Přidáme vejce a mouku a promícháme. Těsto vložíme do plátěného ubrousky a v mírně osolené vodě vaříme 30 minut. ... Pokračovat »
Špekové knedlíky
Knedlíky → Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme. Mouku nasypeme do hluboké mísy a ... Pokračovat »
bramborová kolečka v pivním těstíčku
Brambory → Oloupané menší brambory uvaříme téměř do měkka. Vychladlé je nakrájíme na kolečka. Z mouky, piva, vajec, oleje a špetky soli připravíme husté těstíčko, do kterého namáčíme brambory ... Pokračovat »
Pečené brambory v alobalu
Brambory → Brambory omyjeme, osušíme a neoloupané dáme na čtverce alobalu, které dobře uzavřeme, aby neunikla pára. Brambory pečeme v troubě do měkka. Na talíři brambory nařízneme do kříže zd ... Pokračovat »
Bramborový knedlík s masem
Knedlíky → Do misky nastrouháme brambory, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl,uzené maso a anglickou slaninu. Těsto řádně vypracujeme dohladka. Vytvoř ... Pokračovat »
Kynuté knedlíky
Knedlíky → hrubou mouku smícháme s cukrem, solí a droždím (kváskem). V mléce rozkvedláme vejce a nalijeme do mouky. Uhněteme těsto, necháme kynout, dvakrát přehněteme a uděláme 2 válečky. Do ... Pokračovat »
Bramborové placky
Brambory → Uvařené brambory nastrouháme na jemno, přidáme mouku, vejce a osolímel. Z těsta tvoříme placky, které obalujeme ve vejci a strouhance. ... Pokračovat »
Bramborové knedlíky
Knedlíky → Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme krupici, mouku a vejce. Z těsta tvoříme šišky, které vaříme v osolené vodě 15-20 minut. ... Pokračovat »