Recepty - Přílohy (celkem 178)
Slaninové knedlíky
Knedlíky → Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli, petrželku, dvě na kostičky nakrájené žemle a vše osmažíme. Zbylé dvě žemle namočíme do mléka. Ke slan ... Pokračovat »
Škvarkové knedlíky
Knedlíky → Žemle nakrájíme na kostičky, polijeme mlékem a necháme vsakovat. Pak je vymačkáme, vmícháme vejce, škvarky, sůl a podle potřeby krupici. Z těsta tvoříme malé kulaté knedlíky, vařím ... Pokračovat »
Noky
Knedlíky → V mléce rozícháme vejce, sůl a vmícháme po částech mouku, až je těsto dostatečně husté. Lžičkou namáčenou ve studené vodě vykrajujeme noky a zaváříme je. Vaříme je asi 8 -10 minut ... Pokračovat »
Tradiční bramborový salát
Brambory → Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. Vejce, zeleninu a šunku také nakrájíme – velikost kostek zvolíme podle vlastního uvážení. Do salátu ... Pokračovat »
Sváteční bramborový salát
Brambory → Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno a přidáme k bramborám (cibuli můžeme v cedníku krátce spařit horkou vodou – nebude mít tak štiplavou ch ... Pokračovat »
Svěží bramborový salát
Brambory → Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme sterilovaný hrášek a na kostičky nakrájenou sterilovanou okurku a baby karotku. Cibuli pokrájíme najemno a přidá ... Pokračovat »
Opékané brambory se smetanou
Brambory → Oloupané brambory nakrájíme na plátky, zalijeme je slanou vroucí vodou, zpovolna vaříme a odcedíme. Navětší pánvi osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme papriku, po osmahnu ... Pokračovat »
Houbové knedlíky
Knedlíky → Těsto: v trošce vlažného mléka rozpustíme droždí. Do mísy dáme mouku, vejce, sůl, vykynutý kvásek a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto. Necháme vykynout. Náplň: do kastrůlku dáme ... Pokračovat »
Bramborové knedlíky se strouhankou
Knedlíky → Strouhanku osmahneme mna tuku. Na vále ustrouháme oloupané studené brambory, přidáme krupici, strouhanku a podle potřeby hrubou mouku. Do těsta přidáme vejce, osolíme a dobře vypra ... Pokračovat »
Bramborové knedlíky se slaninou
Knedlíky → Žemle nakrájíme na kostičky a osmahneme je na nakrájené slanině. Studené brambory nastrouháme, osolíme, zasypeme krupicí a moukou, zaděláme vejcem a zpracujeme na tužší těsto. Do n ... Pokračovat »
Brambory s nivou
Brambory → Brambory i se šlupkou uvaříme v osolené vodě, ještě horké je oloupeme a nakrájíme. Na talíři je pak posypeme nastrouhanou nivou a zakapeme rozehřátým máslem. ... Pokračovat »
Brambory dušené na másle s petrželkou
Brambory → Oloupané brambory nakrájíme na plátky, posolíme a posypeme nadrobno nakrájenou petrželku. Vložíme do kastrůlku, zakapeme máslem, nepatrně podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme dom ... Pokračovat »
Hrášková rýže
Rýže → Do uvařené rýže vmícháme hrášek a nasekanou petrželku. ... Pokračovat »
Šunková rýže
Rýže → Do uvařené rýže přidáme pokrájenou šunku, promícháme a podáváme. ... Pokračovat »
Kari rýže
Rýže → Cibulku pokrájíme najemno, zpěníme na másle, přidáme uvařenou rýži a promícháme s kari kořením. Krátce orestujeme. ... Pokračovat »
CELESTÝNSKÉ POLÉVKOVÉ NUDLE
Těstoviny → Do misky nalijeme vodu, přisypeme mouku, osolíme, přidáme muškát, vejce a vše promícháme. Na oleji upečeme tenké palačinky po obou stranách, vychladlé krájíme na tenké nudličky. ... Pokračovat »
Rizoto s tuniakom
Rýže → Uvarime sacok ryze v osolenej vode podla navodu. Pokial sa nam vari ryza premyjeme si sampiony,olivi a kukuricu a dame to odtiest na sitko. Ked je ryza uvarena vysypeme ju do misky ... Pokračovat »
Čínská smažená rýže
Rýže → Na oleji opečte šunku, přidejte houby, po chvíli rýži, cibulku a sojovku. Smažte 10 minut, za usilovného míchání. Vlijte tam vejce a míchejte dál, až se vejce srazí. Pokud to máte ... Pokračovat »
Mexická rýže
Rýže → V kastrolku rozehřát olej a osmažit na něm rýži do světlezlatova. Přidat cibuli, česnek a papriku a také je orestovat. Rozmixovat vývar s rajčatovým pyré, nebo rajčaty a solí. P ... Pokračovat »
Chutná rýže
Rýže → Ve velké míse smíchat ovoce, mandle, cibuli, česnek, maso a sůl. Dát vařit rýži a během vaření přidat olej. Nechat rýži skoro uvařit (neslívat ji) a potom k ní přidat masovou směs, ... Pokračovat »