Recepty - Pomazánky (celkem 204)
Škvaroková pomazánka
Slané pomazánky → Škvarky rozemeleme nadrobno a s nimi i cibuli. Přidáme hořčici a osolíme a opepříme podle chuti.Zamícháme nebo vyšleháme. ... Pokračovat »
Pomazánka z vysočiny
Slané pomazánky → Salám a okurky nastrouháme na hrubém struhadle, vidličkou rozmačkáme měkký sýr a promícháme s majonézou.Poté mažeme na rohlík jako jednohubky nebo chlebíčky. Navrch klademe čerstvo ... Pokračovat »
Rybí pomazánka s vejci
Slané pomazánky → Slijeme šťávu z konzerv (nebudeme ji potřebovat). Uvaříme vejce na tvrdo. V misce smícháme tuňákové maso, majolku, vařené vejce a okurky (odobjí nadrobno nasekané). Přidáme ... Pokračovat »
Česneková pomazánka s mrkví
Slané pomazánky → Mrkev nastrouháme na jemném struhadle.Česnek prolisujeme a smícháme s mrkví. Přidáme zakysanou smetanu, pomazánkové máslo a osolíme.Pomazánku mažeme na jednohubky a zdobíme kouskem ... Pokračovat »
Salámová pomazánka
Slané pomazánky → Šunku nakrájíme na kousky (můžeme použít i zbytky salámů), červenou papriku nasekáme najemno a pak smícháme s pomazánkovým máslem. Červenou papriku vymačkáme od přebytečné vody, ji ... Pokračovat »
Paštiková pomazánka
Slané pomazánky → Paštiku s Lučinou našleháme, přidáme prolisovaný měkký salám, najemno nakrájenou cibuli, koření dle chuti a Majonézu. Nakonec nadrobno nakrájený tvrdý salám. ... Pokračovat »
Uzeninová pomazánka
Slané pomazánky → Odřezky a okapanou zeleninu pomeleme na masovém strojku najemno, na velmi drobno nakrájíme pórek. Vmícháme majonézu a dle chuti přidáme ... Pokračovat »
Lehká pomazánka z avokáda
Slané pomazánky → Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme dužninu, kterou rozmělníme vidličkou na kaši.Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadřinců. Očištěnou cibuli a rajčata nakrájíme na malé ... Pokračovat »
Pomazánka z moravanky
Slané pomazánky → Moravanku a točený salám umeleme a dle potřeby přidáme tatarku a majonézu.Už ničím nedochucujeme.Mažeme na pečivo. ... Pokračovat »
Pomazánka z tresčích jater
Slané pomazánky → Tresčí játra (bez oleje) dáme do misky a rozmačkáme.Přidáme pomazánkové máslo, sýr, cibuli a pórek.Vše utřeme. Nakonec dochutíme solí. ... Pokračovat »
Dánská pomazánka
Slané pomazánky → Vajíčko uvaříme natvrdo (čtyři až pět minut po době varu). Poté vejce oloupeme a nakrájíme nadrobno.Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí a rozmačkáme na kousky. Smícháme s vajíčkem, pe ... Pokračovat »
Tvarůžková pomazánka
Slané pomazánky → Máslo utřeme, přidáme měkce utřené tvarůžky, jemně sekanou cibulku, zelenou petrželku, ochutíme solí, paprikou a všechno dobře promícháme. Mažeme na chléb ... Pokračovat »
Provensálská pomazánka
Slané pomazánky → Cibuli nakrájíme na co nejrobnější kostičky a přesypeme do misky. Přidáme všechny vypsané ingredience. Vše utřeme a podle chuti i dosolíme. ... Pokračovat »
Pomazánka z lučiny
Slané pomazánky → Lučinu si v misce rozetřeme s kořením a lžickou kečupu (podle vlastní chuti). Poté si na drobné kostičky pokrájíme papriku a přidáme sýr. Vše řádně promícháme. ... Pokračovat »
Chalupářská pomazánka
Slané pomazánky → Vše dokonale utřeme a posypeme petrželkou. ... Pokračovat »
Zeleninová pomazánka
Slané pomazánky → Syrový celer a mrkev nastrouháme na jemném struhadle a salám a Hermelín nastrouháme na hrubém (okurkovém) struhadle. Cibuli nakrájíme najemno. Přidáme majonézu podle chuti. ... Pokračovat »
Tatarská pomazánka (tatarák)
Slané pomazánky → Maso jemně umeleme, vmícháme žloutek, hořčici, přidáme jemně nasekanou cibuli a petrželku. Podle chuti přisolíme a okořeníme. Mažeme na topinky a zdobíme cibulí ... Pokračovat »
Vaječná pomazánka se slaninou
Slané pomazánky → Slaninu, vejce a cibuli umeleme na masovém strojku, ochutíme solí a pepřem. Mažeme na krajíčky chleba a sypeme petrželkou. ... Pokračovat »
Liptovská pomazánka
Slané pomazánky → Máslo utřeme s brynzou, přidáme jemně nakrájenou cibulku a sekané kapary s okurkou. Ochutíme solí, kmínem a nakonec vmícháme nadrobno nasekanou petrželku. ... Pokračovat »
Pomazánka z třené nivy
Slané pomazánky → Máslo utřeme s nastrouhaným sýrem, vmícháme majonézu, nakrájenou cibuli a hořčici. ... Pokračovat »