Dnes je Čtvrtek 18.4.2024 a svátek má Valérie | V databázi máme 4 808 receptů


Vánoční krůta

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Vánoční krůta ingredience:

1 krůta
100g slaniny
125g másla
sůl

Nádivka:

3 žemle
70ml mléka
125g másla
3 vejce
sůl, špetka muškátového oříšku
lžička sušené petrželky
1 malá konzerva játrové paštiky

Vánoční krůta postup:

Žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme je mlékem. Změklé máslo utřeme se žloutky do pěny, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem a petrželkou. Přidáme namočené a trochu vymačkané žemle a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

Krůtu osolíme, prsa a stehna prošpikujeme slaninou. Vole včetně kůže pod krkem naplníme nádivkou. Kůži zašijeme, aby náplň, která pečením nabývá, nevytékala. Zbylou slaninu vložíme do břišní dutiny.

Krůtu zapečeme ve vyhřáté troubě, teplotu snížíme a podlijeme vývarem a zvolna pečeme do měkka. Často potíráme rozehřátým máslem, obracíme a přeléváme vypečenou šťávou.

Fotografie

Ohodnoťte recept "Vánoční krůta"

Stav hlasování: 2.5/5 (97 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Vánoční krůta ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Drůbež

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci