Dnes je Čtvrtek 28.3.2024 a svátek má Soňa | V databázi máme 4 808 receptů


Koňské maso: Co nám na něm vadí?

Aféra s koninou hýbe potravinovým světem po celé evropě. Někomu konina vadí, jiným vůbec. Spíš než samotná konina asi vadí to, že nás výrobci klamou. Někdo může mít ale pocit, že si koupí králíka a místo toho jí kočku. Pojďme se podívat na pár faktů ke koňskému masu.

Ohodnoťte článek "Koňské maso: Co nám na něm vadí?"

Stav hlasování: 2.2/5 (585 hlasů celkem)

Komentáře ke článku

K tomuto článku je celkem 22 komentářů

14.07.2015 v 21:43 zaslal dana

Nemáme snad takový hlad

Nemáme snad takový hlad, abychom museli jíst koňské maso. Je to krásné, chytré a ušlechtilé zvíře, na jaře nás potěší na pastvinách klisny se hříbaty. Vypravme se do přírody a zjistíme, že pohled na ně je něco překrásného. Užívejme si to.

27.03.2021 v 07:48 zaslal Kdo asi?

Re: Nemáme snad takový hlad

Maso jako maso. Kůň je tupé zvíře. Prase je daleko inteligentnější. A člověk jen slaboch ve vleku předsudků.

29.04.2015 v 13:12 zaslal Jiří Kuchta

Cena

Ano, to mi vadí. Zrovna jsem koukal do ceníku – konina na guláš za 199 korun. Takže asi zůstanu u vepříka.

22.01.2015 v 14:20 zaslal kája

Ja vám řeknu co nám na něm vadí
Asi že je to tak ušlechtilé zvíře které je mnohokrát
Lepší než člověk a lidi ho takle ničí že koně čtěte
Už aj i do toho blbýho masa!!!!

22.08.2013 v 12:07 zaslal bia

Nemusime

sezrat uplne vsechno – mame chovna zvirata a to prece musi stacit, jeste by se jim meli zlepsit podminky, aby nebyla chovana v uzkych prostorech a klecich…kun, pes, kocka, morcata, zpevne ptactvo, v nasich koncinach vnimane jako domaci mazlicci se proste nejedi…

26.07.2013 v 14:26 zaslal Zdeněk

Na co si to hrajeme?

A kdo nám dal právo rozlišovat živočišné druhy na kamarády a žrádlo? Přijde mi daleko hnusnější pěstovat zvířata na maso než sníst nuceně utraceného koně.

26.06.2013 v 20:02 zaslal Petr T.

Re: Kůň je člověku bližší než pes

Musím s tebou souhlasit,koně sežeru raději než psa.

30.03.2015 v 18:10 zaslal Klára

Smutná realita

Koně se jedli už v pravěku pak ale lidé zjistily že se na nich dá jezdit , i když je jedli. Když si kůn ublíží utrátí ho a dají na maso, kůn v přírodě si lék najde skoro na vše ( zlomeninu ne,umírá). Pravda je že člověk ještě na zlomeninu zvířete nevymyslel lék.A nevím jak by lidem bylo kdyby se lidé jedli,přeci jenom jsme taky savci. Maso jím ale podle mně je to krutý – nejím ryby,hovězí,ko­čičí,psí,konské atd. jím jen kuřecí a vepřové.Na koni jezdím jsou nádherní,když zhazuji mají k tomu důvod a kvůli tomu někdy mohou taky skončit ( mohou je prodatnebo utratit) .

02.06.2013 v 01:09 zaslal Ota

Dobrota

Chodil jsem do konibáru na guláš nebo pečený točený či tyčový na dřevěném uhlí moc dobré je to kulinářský zážitek velké fronty na tuto pochutinu jedlo se na chodníku bar byl vždy plný.Jo bývávalo za komančů dnes si to kupuji na výstavišti v Čes-Budějovicích nebo na poutích ve stáncích. Nejsem necita zvířata mám rád jestliže si kůň pochroumá nohu či se zraní na tolik že léčení je nemožné tak proč ho dávat sežrat lvům když člověk by ho také mohl sníst.Myslím že by odpadlo k navádění jíst jakých si proteinů jedění červů žížal a různého kuřecího separátu zdá se mi že koňské maso je proti tomu košér jistě taky bych nemohl koukat jak zabíjí koně ale aby trpěl tak to je na pováženou.

21.05.2013 v 08:52 zaslal Misantrop

Kůň je člověku bližší než pes

Žrát jakékoli maso je vůbec ohavné barbarství srovnatelné s kanibalismem. Co VÁM pak vadí třebas i na mase lidském?
„Člověku je podobnější kůň než pes. Kůň má s námi společných 53 % chromozomů, kdežto pes jen 29 %. Pokud jde o sympatie, pak se s vědou výjimečně shoduji. Zajímalo by mě, jestli by vědátoři nalezli též nějaký genetický rozdíl mezi mnou a lidákem. Nedivil bych se tomu.“ (Misantrop: Zima v sousedství zlověka: listopad 44)

29.04.2013 v 18:45 zaslal Anellus

Konina je dobrá

Koňské maso jsme dříve běžně jedli. Prodávalo se za pár kaček ve výsecích a zvlášť levné byly koňské uzeniny nebo sekačka. Tedy mi konina nevadí, zvlášť guláš je z ní dobrý. Ale nechápů proč bych měl dnes za výsekovou koninu v masných výrobcích platit, jako kdyby byly z certifikovaného hovězího.

28.04.2013 v 14:16 zaslal Jarda

Oči

Vadí mi kvůli jeho smutným očím.

31.03.2013 v 14:08 zaslal ladislav

žasnu

maso z koně obsahuje insulin takže je zdravé ale i na všechny spusoby uprav chutné co se tyká nechuti některych lidí. kun se nenapije se špinavé nádoby ale prase však víte co se tyká zabijení koní nesouhlasím se zabitím na maso – ale pouze poraněné či s nutného duvodu poražené.

28.03.2013 v 14:44 zaslal Jirka

vrkaz pro paní Naďu

Pejska jsem ochutnal a byl výborný.Kočku né ta má prý sladké maso.Koninu jsem v Pardubickém konibaru jedl pravidelně.A jak byla výborná.Chodila tam na ní veškerá Parduická honorace.

02.03.2013 v 10:41 zaslal Martina

ubohost

Pane Stanislave, používejte při svých nechutných nápadech jen své jméno, zřejmě se za ně stydíte a tak své scestné kecy píšete pod cizím jménem. Zřejmě jste absolvent zvláštní školy, když se neumíte podepsat pod své názory.
Jsem pro referendum, aby se vyjádřili všechny lidé v ČR, zda chtějí, aby byli zabíjeni koně, krokodýli, atd. Kam až naše společnost dospěje, než se požereme navzájem, zřejmě ten konec světa je již v dohledu, zvláště když mezi námi žijí lidé, kteří jsou ochotni zabíjet pro žrádlo kdejaké zvíře a zřejmě i lidi.

28.02.2013 v 20:44 zaslal tomas damborsky

koně

Kdyby jste viděli v jakých stresových podmínkách jsou tito koně pŕepravování,v ja­kém stavu,se zlomeninama a pod.Bez vody ,a pod.Hrůza už by jste koňské maso do úst nevzali.Jatky hov.dobytka jsou organizovány a mají svůj systém,ale tyhle rychlokšefty s koňským masem to je hrůza.Osobně jsem viděl jak se koně na kamiónu požrali na odpočívadle,jednomu vylezla pŕ.noha a trčela z návěsu.Řidič nastartoval pilu a nohu prostě uŕezal.Potom nohu hodil mezi koně.

28.02.2013 v 14:37 zaslal Martina

...

Kdysi jsem okusila opečený koňský salám. Nejdřív byl velký odpor si vůbec něco takového dát a později mi zachutnal. Byl to dobře vyuzený typ poličanu nebo vysočiny

28.02.2013 v 13:21 zaslal Martina

doporučení

Pane Stanislave, vaše pečené masíčko na lávových kamenech by také jistě nebylo k zahození a také možná lepší než hovězí, zamyslete se nad sebou.

28.02.2013 v 08:45 zaslal Naďa

Koninu?

Jíme snad psy a kočky? Jistě, pár takových se najde, ale snad jsme civilizovaní lidé a nemáme ještě takový hlad abychom museli jíst taková krásná a ušlechtilá zvířata !!!

26.02.2013 v 18:43 zaslal Stanislav

Pečené je vynikající

Pečené na lávových kamenech nemá chybu , lepší než hovězí .

26.02.2013 v 14:55 zaslal Martina

Děs a běs

Koně jsou nádherná stvoření, nejsou to hospodářská zvířata a pokud je někdo zabíjí a chce je jíst, tak už může jíst také lidi. Je to naprostý hnus a to nikoliv proto, že by to maso bylo nějak závadné, přece lidské maso také není závadné a nikoho ani nenapadne zabít vlastní mámu nebo tátu a sežrat ho. Tak proč zabíjet a žrát naše nejvěrnější kamarády, to jsme už na tom tak špatně s myšlením, jsme už takové zrůdy, že nevíme rozežraností, co budeme dál zabíjet a žrát a budeme pokračovat třeba zabíjením psů, koček, atd., nebo už se vrhneme se zabíjením a žraním sami na sebe. Až to začne, tak jsem proto, aby se jako první sežrala Nečasova vláda.

25.02.2013 v 20:32 zaslal Quido

No fuj!

To musí být jako žřát dobrého kamaráda.
Za války to chápu, ale v dnešní době?

Přidejte Váš komentář

Vaše jméno:*
E-mail *:
Nadpis:
Komentář:
* Pokud je obrázek nečitelný, nový načtete kliknutím na obrázek.
Pro přihlášené se kontrolní obrázek nezobrazuje. Přihlašte se či se zaregistrujte pokud ještě nemáte účet.
Opište text z obrázku: *

Reklama


Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty

Poslední rady a tipy



Náhodné recepty



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci